26.8.2019 – 22.5.2020

Pelimusiikkilinja on suunniteltu niin vasta-alkajalle kuin edistyneemmällekin harrastajalle. Linjan aikana panostetaan opiskelijan oman tekemisen ja luovuuden tukemiseen. Linjan tarkoituksena on antaa opiskelijalle valmiuksia toimia itsenäisesti pelimusiikkialalla, sekä valmentaa opiskelijaa jatko-opintoihin pyrkimiseen. Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse pääaineesta myös esim. siihen liittyvän osaamisen markkinoinnista, musiikin teoriasta ja alaan liittyvästä yrittäjyydestä. Linjan hintaan sisältyy myös yksi viikoittainen 30min yksityistunti: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit, kitarat tai laulu. Halutessaan opiskelija saa yksityistuntinsa elektronisesta musiikista tai biisinteosta.

Vuoden aikana käydään läpi muun muassa seuraavia aiheita: sävellys, sovittaminen, orkestrointi, musiikkiohjelmistojen käyttö, samplekirjastojen käyttö ja luominen, äänisuunnittelu (syntetisaattori (subtractive, FM, Additive, Wavetable), audion manipulointi, efektit), miksaus (perusteet ja luovuus), pelien ja pelimusiikin historia, musiikin teoria ja masterointi. Lisäksi kurssin aikana tutustutaan Unity -ohjelmiston perusteisiin ja ääniominaisuuksiin. Vuoden aikana on tarkoitus kokeilla äänisuunnittelua myös käytännössä yhteistyökumppanien toimittamiin Unity-peliprojekteihin.

Opiskelijalla on suositeltavaa olla käytettävissään tietokone, johon on asennettu jokin seuraavista ohjelmista: Ableton Live / Logic 9 tai X / Pro Tools / Reason / FL Studio / Bitwig / Reaper / Cubase / Presonus Studio 1. Linja on mahdollista aloittaa myös ilman omaa tietokonetta ja hankkia tarvittava ohjelmisto oppilaitoslisenssillä.

Pääpaino kurssin aikana on Ableton Live-, Pro Tools- ja Unity-ohjelmistoilla, mutta tehtävät pyritään toteuttamaan siten, että ne voi suorittaa millä tahansa yllä mainituista DAW-ohjelmista.

Kurssin pääopettajana toimii Josu Mämmi, joka on julkaissut elektronista musiikkia itse, Super Life Recordsin sekä hollantilaisen Twisted Shuffle -levymerkin kautta. Hän on myös julkaissut samplekirjastoja sounds.com:ssa ja Beatport Soundissa omalla Self Help Series -labelilla. Hänen edellinen levynsä Spring/Summer 16 arvosteltiin arvosanoin 4,5/5 Dj Mag-lehdissä sekä Euroopassa että Amerikassa. Levylle osoittivat tukensa mm. Laurent Garnier, Bambounou ja Jori Hulkkonen. Josu Mämmi valmistui Helsingin Metropolia AMK :sta musiikkipedagogiksi vuonna 2013.

Linjan hinta: 550€/kuukausi sisältäen majoituksen (2hh) sekä lounaan opiskelupäivinä. (Lisähinta 1hh 156€/kk). Opiskelumaksu ilman majoitusta 100 euroa/vko. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.